ГоловнаПолітика

Тимошенко запропонувала продовжити земельний мораторій на п'ять років

Чинний мораторій закінчується наприкінці 2016 року.

Тимошенко запропонувала продовжити земельний мораторій на п'ять років
Фото: mriya.ua

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко 15 вересня зареєструвала у Верховній Раді законопроект №5123 про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення на п'ять років - до кінця 2021 року.

Текст проекту поки що не оприлюднено, але на сайті "Батьківщини" подано коментар нардепа Вадима Івченка з цього приводу.

Депутат заявив, що "Батьківщина" пропонує продовжити мораторій, але при цьому передбачити можливість викупу ділянок державою в особі уповноваженого Кабміном органу за заявою власника.

Партія вважає, що Україна наразі не готова для функціонування повноцінного ринку землі.

"До скасування мораторію залишилося півроку, але досі невідомо, за якими правилами буде здійснюватися відчуження земель. Відсутні правові механізми захисту дрібних землевласників. Як і раніше законодавчо не встановлені чіткі, прозорі й економічно вигідні для держави та вітчизняного села умови обороту земель сільськогосподарського призначення", - заявив Івченко.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Верховна Рада продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель на рік з урахуванням обов'язкової розробки законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення до 1 березня 2016 року. Цього зроблено не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram