ГоловнаПолітика

СБУ повинна негайно розслідувати діяльність російських пропагандистів в Україні, - НФ

Депутати закликають порушити кримінальну справу.

СБУ повинна негайно розслідувати діяльність російських пропагандистів в Україні, - НФ
Фото: Макс Требухов

Депутати фракції "Народний фронт" відвідали Службу безпеки для отримання відповіді на депутатське звернення, яке вони принесли сюди 10 днів тому, з вимогою розслідувати факти системних інформаційних диверсій проти України, що відбувалися на телеканалі "Інтер" стараннями кремлівських пропагандистів Марії Столярової і Ігоря Шувалова.

Про це повідомляє прес-служба НФ.

"Добродомов, Борислав Береза вже визнали справжність підписів, достовірність і фактично підтвердили існування свого зв'язку зі Столяровою. У СБУ є всі підстави, щоб відкрити кримінальне провадження і досліджувати, в який спосіб взаємодіяли окремі народні депутати з Шуваловим і Столяровою", - заявив депутат Андрій Помазанов.

Він також звернув увагу на необхідність порушити кримінальну справу проти Столярової та Шувалова, щоб притягнути їх до кримінальної відповідальності, а Шувалова ще і видворити з території України як особу, яка здійснює підривну діяльність.

"Я дуже хотів би, щоб президент як голова держави взяв під контроль розслідування цієї справи, щоб не дати ворогам, диверсантам в інформаційній політиці, таким, як Столярова, Шувалов і окремі народні депутати, підривати цілісність нашої держави", - наголосив Помазанов.

"Саме тому ми хочемо почути від СБУ, що саме було зроблено за 10 днів для того, щоб притягнути до відповідальності Столярову, Шувалова, і до якої відповідальності будуть притягнені українські громадяни, народні депутати Каплін, Борислав Береза, Добродомов", - резюмував парламентарій.

У НФ нагадали, що 15 вересня минає 10-денний термін, упродовж якого СБУ повинна відреагувати на відповідну вимогу членів фракції.

Нагадаємо, раніше НФ закликав президента взяти розслідування діяльності "Інтера" під особистий контроль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram