ГоловнаПолітика

ЄС і Данія виділили €16 млн на боротьбу з корупцією в Україні

Гроші отримають, зокрема, представники громадянського суспільства та ЗМІ.

ЄС і Данія виділили €16 млн на боротьбу з корупцією в Україні
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

16 вересня європейський комісар з питань політики сусідства та розширення Йоганнес Ган і міністр закордонних справ Данії Крістіан Єнсен оголосять про нову програму, яка покликана надати відчутну підтримку всім українським органам у боротьбі з корупцією.

Про це повідомляє в фейсбуці представництво ЄС в Україні.

Підтримка охоплюватиме консультації, навчання та зміцнення потенціалу; матеріальна допомога буде надходити у вигляді ІТ-обладнання та програмного забезпечення.

Про програму з бюджетом 16 млн євро буде оголошено після спільної зустрічі з керівництвом українських антикорупційних інституцій і головою Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції.

"Незважаючи на те, що в Україні були створені і вже почали свою роботу нові антикорупційні інституції, вони досі вимагають значного зміцнення. Ця програма надасть необхідну підтримку цим інститутам. Допомогу в здійсненні нагляду за цими органами отримає Верховна Рада; також буде надано підтримку громадянському суспільству і медіа, щоб ті могли виконувати роль своєрідних служб контролю і нагляду", - сказано в повідомленні.

Програму впроваджуватиме Данське агентство з міжнародного розвитку (DANIDA), яке має великий досвід в управлінні проектами в сфері належного врядування в Україні та за кордоном. До складу DANIDA буде залучено інші країни-члени, зокрема з Центральної та Східної Європи. Це допоможе, зокрема, скористатися їх багатим досвідом і знанням у цій галузі. Загальний бюджет програми - 16,34 млн євро. З цієї суми внесок Євросоюзу становить 15 млн євро, решта - кошти Данії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram