ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Німеччину і Францію не визнавати легітимність виборів у Держдуму РФ у Криму

Україна розраховує на затвердження ЄС продовження санкцій проти Росії 15 вересня.

Порошенко закликав Німеччину і Францію не визнавати легітимність виборів у Держдуму РФ у Криму
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з Франк-Вальтером Штайнмаєром і Жан-Марком Еро закликав Німеччину і Францію не визнавати легітимність парламентських виборів у Росії, які планують також провести в окупованому українському Криму.

Президент подякував ОБСЄ і ЄС за рішення не направляти своїх спостерігачів на вибори на півострів, інформує прес-служба голови держави.

Президент заявив, що розраховує на затвердження Європейським Союзом продовження санкцій проти Росії 15 вересня.

"Голова держави подякував за рішення Комітету постійних представників країн ЄС про продовження пакету персональних санкцій, висловивши надію, що це рішення буде затверджено Радою ЄС вже 15 вересня", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Порошенко наголосив на важливості продовження санкцій тим, що Росія не демонструє прогресу у виконанні Мінських домовленостей.

Голова держави також подякував міністрам за рішення відвідати Краматорськ і Слов'янськ.

8 вересня Верховна Рада України прийняла постанову, в якій закликала парламентаріїв іноземних держав, парламентські асамблеї і міжнародні організації утриматися від участі в спостереженні за перебігом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також ні в якому разі не визнавати їх результати.

10 вересня, президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Климкіну повідомити владу РФ про неможливість проведення виборів до Держдуми Росії на території України

12 вересня Порошенко закликав країни G7 і ЄС не визнавати легітимність виборів РФ у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram