ГоловнаПолітика

Клімкін назвав "комедійним" підхід Росії до припинення вогню на Донбасі

Змусити РФ виконати мінські домовленості потрібно разом з партнерами з "нормандського формату"

Клімкін назвав "комедійним" підхід Росії до припинення вогню на Донбасі
Фото: 24.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає "комедійним" підхід Російської Федерації до припинення вогню на Донбасі. Про це він заявив на прес-конференції за підсумками переговорів з головами МЗС Німеччини та Франції, повідомляє РБК-Україна.

"Те, що робиться на Донбасі, - це виключно дії Росії. Тому такий, я б сказав, комедійний підхід до припинення вогню ми повинні припинити", - зазначив Клімкін.

Міністр також повідомив, що обговорив з головами МЗС Німеччини та Франції питання безпеки на лінії розмежування.

"По суті, візит Жан-Марка (Еро, голова МЗС Франції, - ред.) і Франк-Вальтера (Штайнмаєра, голова МЗС Німеччини, - ред.) - свідоцтво того, що нормандський формат працює, що нам потрібно разом змусити Росію виконати мінські домовленості", - додав Клімкін.

Як повідомлялося, ватажок терористичної організації "ДНР" Олександр Захарченко повідомив про одностороннє припинення вогню, яке повинно набути чинності в середу опівночі. Водночас режим тиші, який офіційно став чинним 1 вересня, не дотримується бойовиками.

13 вересня керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) генерал-майор Борис Кременецький заявив, що Україна готова до безстрокового дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram