ГоловнаПолітика

Кабмін створив Раду боротьби з відмиванням грошей

До складу Ради увійшли 30 осіб.

Кабмін створив Раду боротьби з відмиванням грошей
Фото: www.kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів створив раду з питань протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Про це йдеться в постанові уряду №613 від 8 вересня, передає "Інтерфакс-Україна".

До складу Ради увійшли 30 осіб, а її керівником призначено голову Держслужби фінансового моніторингу Ігоря Черкаського, його заступником - першого заступника голови Держфінмоніторингу Андрія Ковальчука. Також до складу Ради увійшли заступник міністра фінансів, міністра економічного розвитку і торгівлі, міністра закордонних справ, міністра юстиції, міністра внутрішніх справ, перший заступник голови Державної фіскальної служби, представники Генпрокуратури, Служби безпеки, керівник Управління аналітики та обробки інформації Національного антикорупційного бюро, президент Ліги страхових організацій України, представник Асоціації українських банків, представник Асоціації "Незалежна асоціація банків України".

Рада є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабміну, завданнями якого є координація дій інших державних органів у сфері протидії відмиванню злочинних доходів і підготовка пропозиції про формування і реалізацію державної політики в цій сфері.

Організаційне, інформаційне, матеріально-технічне забезпечення діяльності ради здійснює Держфінмоніторинг.

У повідомленні, яке додається до постанови, зазначено, що створення ради є важливим елементом підготовки України до 5-го раунду оцінки системи протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом Комітетом експертів Ради Європи MONEYVAL, який заплановано на березень 2017 року.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року Верховна Рада проголосувала в цілому за законопроект, який повинен допомогти боротися з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram