ГоловнаПолітика

Клімкін визнав відсутність плану реалізації Мінських угод

Немає жодної узгодженої "дорожньої карти".

Клімкін визнав відсутність плану реалізації Мінських угод
Фото: 24.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін констатує відсутність плану реалізації домовленостей, досягнутих у Мінську в лютому 2015 року.

Про це він сказав на брифінгу, передають Українські Новини.

"Ми можемо грати в геометрію: говорити про щось паралельне, перпендикулярне, про щось інше. У нас немає жодної узгодженої "дорожньої карти", де були б закріплені фундаментальні та важливі речі. Це послідовність того, що потрібно зробити, і гарантія того, що російська сторона це зробить", - сказав міністр, коментуючи заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про створення "паралельної дорожньої карти" щодо імплементації "мінських угод".

Він підкреслив необхідність єдиної, чітко зрозумілої "дорожньої карти", яка буде розроблятися на основі спільної з "нормандським форматом" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) позиції.

Нагадаємо, 5 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що "нормандський формат" мирного врегулювання на Донбасі продовжить існування, хоча 11 серпня МЗС Росії заявило про відмову Росії брати участь у переговорах у "нормандському форматі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram