ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт Штепи до листопада

Прокуратура клопотала про приєднання до справи нових доказів.

Суд продовжив арешт Штепи до листопада
Фото: focus.ua/Константин Буновский

Червонозаводський районний суд Харкова продовжив екс-меру Слов'янська Нелі Штепі запобіжний захід у вигляді арешту без можливості внесення застави до 11 листопада.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Закінчили вивчення письмових матеріалів справи. Сторона захисту відмовилася від допиту 30 заявлених свідків, що залишилися. Прокуратура клопотала про залучення до справи нових доказів. Крім того, суд продовжив запобіжний захід до 11 листопада", - повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Наступне засідання призначено на 25 жовтня. На ньому планується вивчення відеоматеріалів справи.

Нагадаємо, Штепа була заарештована 13 липня 2014 року, після чого її конвоювали в управління Служби безпеки Харківської області для проведення процесуальних дій. 14 липня суд заарештував Штепу на два місяці і з тих пір постійно продовжує термін арешту.

У жовтні 2014 року прокуратура пред'явила Штепі остаточну підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

У травні депутати Слов'янської міськради проголосували за звільнення Штепи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram