ГоловнаПолітика

НФ закликає президента взяти розслідування діяльності "Інтера" під особистий контроль

Депутати вимагають відреагувати на факти "інформаційної війни".

НФ закликає президента взяти розслідування діяльності "Інтера" під особистий контроль
Фото: Макс Требухов

Фракція "Народний фронт" звернулася до президента Петра Порошенка із закликом взяти під особистий контроль розслідування діяльності Марії Столярової і Ігоря Шувалова на телеканалі "Інтер".

Про це йдеться у зверненні на сайті "НФ".

"Шановний Петре Олексійовичу! Вам відомо, що до лютого цього року на телеканалі "Інтер" працювала така собі Марія Столярова. Лише випадковість, пов’язана з технічною накладкою у студії зі звуком, показала суспільству справжнє моральне обличчя людей, відповідальних за виробництво новин на одному з найбільших телеканалів країни. Тоді ця особа у прямому ефірі принизила пам'ять Небесної соті, вживши нецензурну лексику", - йдеться у зверненні.

Як зазначають, через деякий час у мережі Інтернет було опубліковане особисте листування Столярової.

"Воно жахнуло цинічними фактами цілеспрямованої інформаційно-диверсійної роботи проти України в інтересах Росії. Так можуть нищити державу лише вороги.

Столярова і була ворогом, вона сама пише про свою мрію побачити російські танки у Києві і називає себе та свого роботодавця Ігоря Шувалова "російськими пропагандистами" та "руками Москви". У тому ж листуванні Столярова нагадує, що Шувалов - "російський політтехнолог Януковича". Але Столярова і Шувалов - це лише вершина айсберга. Насправді за ними стоїть Сергій Льовочкін, який очолював адміністрацію Януковича", - зазначили автори звернення.

Крім того, 5 вересня народні депутати "НФ" подали в Службу безпеки подання з вимогою відреагувати на факти "інформаційної війни", яка велася через канал "Інтер" проти України.

"Наша фракція вважає, що російський громадянин Ігор Шувалов, який не має українського паспорта, або повинен бути ганебно видворений з України, або має сісти в українську в’язницю", - йдеться у зверненні. Автори відзначають, що 15 вересня минає десятиденний термін, протягом якого відповідно до законодавства СБУ повинна надати відповідь на звернення народних депутатів.

"Саме тому фракція "Народного фронту" звертається до Вас із закликом взяти розслідування під свій контроль для того, щоб українські спецслужби відчули політичну волю української влади швидко та ефективно розпочати реальну боротьбу проти засланих в Україну інформаційних диверсантів.

"Народний фронт" сформував парламентську коаліцію разом з фракцією, яка носить ім’я Президента України. Несучи спільну відповідальність за ситуацію в країні, "Народний фронт" заявляє, що ніколи не був і не буде слабкою ланкою у захисті нашої держави від окупанта, в якій би формі він не вів війну проти України", - йдеться в зверненні.

Нагадаємо, 4 вересня до 20 осіб увірвалися в будівлю "Інтера" на вулиці Щусєва, де розташована редакція програми "Подробиці", і підпалили її. 5 вересня біля центрального офісу телеканалу на Дмитрівській вулиці почався безстроковий мітинг. Щоб уникнути провокацій будівлю обгородили металевим парканом.

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко запропонував керівництву "Інтера" визнати той факт, що причиною підпалу телеканалу стала його редакційна політика і концепція. Однак керівництво телеканалу заявило, що не має наміру змінювати редакційну політику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram