ГоловнаПолітика

Екстрадиція Каськіва може затягнутися – ГПУ

Майно Каськіва в Панамі можуть заарештувати.

Екстрадиція Каськіва може затягнутися – ГПУ
Фото: Макс Левин

Вирішення питання про екстрадицію колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва може затягтися до червня 2017 року, повідомили "Українські Новини" з посиланням на своє джерело.

"Сумарно (питання екстрадиції може зайняти) 9 місяців",- сказав співрозмовник. Він також додав, що Каськів зараз перебуває під вартою і "умови у нього не найкращі".

Співрозмовник повідомив, що Каськіву "є що втрачати" і це має утримати його від спроби втекти у разі внесення застави 600 тисяч доларів.

Також повідомляється, що Каськів володіє деякими активами у Панамі, зокрема елітним житлом, і в подальшому це майно не може бути заарештованим.

Нагадаємо, напередодні заступник генерального прокурора України Євген Єнін повідомив, що Каськів у Панамі попросив політичного притулку. Панамський суд обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді застави 600 тисяч доларів.

Нагадаємо, 18 серпня Каськів був затриманий на кордоні Коста-Ріки, куди він хотів виїхати із Панами. Україна звернулася до влади Панами про його видачу, рішення про екстрадицію буде приймати суд.

Генпрокуратура України сподівається, що Панама видасть скандального екс-чиновника часів Віктора Януковича протягом 30 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram