ГоловнаПолітика

Панамський суд заарештував Каськіва на 40 діб

Також може бути застосовано екстрадиційний арешт за запитом ГПУ.

Панамський суд заарештував Каськіва на 40 діб
Фото: bykvu.com

Суд Панами заарештував колишнього голову Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва на 40 діб.

Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін у Фейсбуці.

"У зв'язку з появою в ЗМІ коментарів щодо запобіжного заходу для Каськіва, хотів би зазначити, що зараз до нього застосовано тимчасовий арешт (термін до 40 діб) на підставі рішення панамського суду від 25 серпня. У разі необхідності панамський суд може застосувати також екстрадиційний арешт на підставі запиту Генпрокуратури України про видачу особи, оригінал якого вже передано в Панаму. Тримаємо оперативний контакт із панамською стороною", - написав він.

Нагадаємо, 8 вересня стало відомо про затримання Каськіва в Панамі, крім того місцева влада погодилася на його тимчасовий арешт.

Каськів з 23 грудня 2010-го по 15 березня 2014 року був головою Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України. За даними МВС, під його керівництвом Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень. Каськіву висунули підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу в рамках розгляду справи про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках на 7,5 млн гривень за укладеним договором про надання рекламних послуг.

Він перебуває в розшуку, його майно арештоване.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram