ГоловнаПолітика

Навколо питання відставки голови Херсонської ОДА розгорівся конфлікт

Депутати продовжують спроби зняти з посади Андрія Путилова.

Навколо питання відставки голови Херсонської ОДА розгорівся конфлікт
Андрей Путилов
Фото: www.visti.ks.ua

Незважаючи на затягування часу, депутати Херсонської облради мають намір відправити її голову Андрія Путилова у відставку.

Про це заявив депутат облради Владислав Мангер, повідомляє місцевий сайт "Херсонські вісті".

Він розповів, що депутати мають намір продовжувати роботу, незважаючи на "мінування" облради і тиск людей у камуфляжі.

"Депутати працюватимуть, поки не відправлять у відставку того, хто руйнує область - голову облради Путилова. Спочатку було оголошено годинну перерву, потім вона тривала ще годину. Він намагається затягнути час. Але ми готові голосувати і за його відсутності", - сказав Мангер.

Він наголосив, що депутати будуть працювати, доки не буде вирішено всі важливі для області питання.

"Спочатку кадрове питання, потім розгляд робочих питань. Для Путилова "важливі питання", як він каже, потрібні тільки для того, щоб утриматися на місці. Крім посади, його більше нічого не цікавить", - заявив депутат.

Він також нагадав, що, згідно з регламентом, питання про відставку голови облради може бути винесено на розгляд на вимогу не менш ніж третини депутатів.

"Уже є 33 підписи з необхідних 22-х для внесення питання про відставку до порядку денного. Херсонщина повинна жити і розвиватися. Облраді необхідне перезавантаження. І воно відбудеться сьогодні", - підсумував Мангер.

Сам Путилов оголосив сьогоднішню сесію незаконною і заявив про її закриття.

"Прошу всіх покинути зал і, згідно з законом, провести наступну сесію, дату якої буде призначено в найкоротший час", - сказав він.

Нагадаємо, у вівторок у Херсонській ОДА мала відбутися позачергова сесія, яку скликав перший заступник голови ради Василь Зеленчук. Депутати хотіли заслухати звіт Путилова (і, можливо, звільнити його з посади), а також скасувати рішення від 5 червня 2015 року про проект перспективного плану формування територіальних громад регіону.

За проведення позачергової сесії спочатку була достатня кількість депутатів, які представляють опозиційні до БПП сили (в основному "Опоблок" і "Батьківщину"), але в останній момент декілька представників фракції "Нашого краю" відкликали голоси, і кворум не зібрався. Пізніше надійшло повідомлення про "замінування" будівлі ОДА, яке не підтвердилося.

У червні у двір херсонського губернатора кинули вибухівку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram