ГоловнаПолітика

Названо переможця конкурсу на посаду головного архітектора Києва

Йому дають два місяці, щоб підтвердити правильність вибору.

Названо переможця конкурсу на посаду головного архітектора Києва
Свистунов Александр
Фото: ednist.info

Конкурсна комісія рекомендувала мерії Києва призначити на вакантну посаду директора Департаменту містобудування і архітектури столиці КМДА Олександра Свистунова, першого заступника директора цього департаменту.

Про це повідомила прес-служба КМДА.

Свистунов має майже 20-річний досвід роботи в приватних архітекторських бюро (ТОВ "Архітекторське бюро Бабушкіна" і ТОВ "Архітекторський союз"), з грудня 2015 року працює в мерії.

Він набрав 12,69 бала на конкурсі. Другим став голова комунальної організації "Інститут Генерального плану міста Києва" Сергій Броневицький (11,74 бала), третьої - колишня в. о. директора департаменту містобудування та архітектури Ганна Бондар (11,64 бала).

"Новий головний архітектор Києва не повинен «влаштовувати всіх» або «подобатися чи не подобатися», він повинен сумлінно і професійно виконувати свою роботу. У разі затвердження на посаді в нового голови архітектурного напрямку є всього два місяці, щоб підтвердити свою професію і реальні прагнення на практиці", - прокоментував вибір комісії заступник голови КМДА Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, 3 серпня мер Києва Віталій Кличко повторно оголосив конкурс на посаду головного архітектора Києва. Визначення переможця конкурсу та другого за результатами конкурсу кандидата відбудеться 9 вересня, оголошення результатів конкурсу - 16 вересня.

У вересні минулого року мер Києва Віталій Кличко звільнив головного архітектора столиці Сергія Целовальника, а в грудні оголосив конкурс на заміщення цієї посади. Раніше фахівця на цю посаду фактично призначав голова КМДА. Перша спроба провести конкурс, утім, провалилася - в травні Кличко заявив, що відбір проведуть заново.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram