ГоловнаПолітика

Сім іноземних послів вручили вірчі грамоти Порошенку

Євросоюз, Німеччина, Італія, Естонія, Того, Монголія і Ямайка направили до Києва нових представників.

Сім іноземних послів вручили вірчі грамоти Порошенку
Фото: president.gov.ua

Сім іноземних послів, в тому числі новий представник Євросоюзу Х'ю Мінгареллі, вручили в четвер вірчі грамоти президенту Петру Порошенку.

Як повідомляє прес-служба президента, також приступили до обов'язків посол Німеччини Ернст Райхель, Італії - Давіде Ла Чечилія, Естонії - Герт Антсу, Того - Кваме Крістоф Дікену, Монголії - Немех Бата, Ямайки - Маргарет Енн Луїс Джобсон. Троє останніх виконують обов'язки посла своїх країн за сумісництвом.

Х'ю Мінгареллі - француз італійського походження - змінив на посаді Яна Томбінського. Раніше він був керуючим директором Північної Африки, Близького сходу, Аравійського півострова, Ірану і Іраку при Європейській службі зовнішньополітичної діяльності. На цій посаді він працював з 2011 року, а до цього, з 2002 по 2011 рік, займався країнами східної Європи, в тому числі - України. З 2002 по 2007 роки він виконував функції директора Східної Європи, Кавказу і Центральної Азії, а також директора Близького сходу і південного узбережжя Середземного моря. При цьому з 2007 по 2011 роки Мінгареллі відповідав за усі регіони Східного і Середземного сусідства ЄС, займаючи посаду заступника головного керівника Європейської служби зовнішньополітичної діяльності.

Ернст Райхель змінив Крістофа Вайля. Райхель з липня 2011 року по липень 2013 року був послом Німеччини в Косово, з липня 2013 року - спеціальним представником Німеччини в країнах Південно-Східної Європи, Туреччини та країн Європейської асоціації вільної торгівлі.

Давіде Ла Чечилія змінив Фабріціо Романо. Ла Чечилія з 2009 по 2013 рік працював в Римі, спочатку на посаді начальника відділу країн Близького Сходу, а згодом - координатором миротворчого процесу на Близькому Сході. У 2011 році отримав ранг повноважного Міністра. З 2013 року працював генконсулом в Єрусалимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram