ГоловнаПолітика

Яценюк насолоджується своєю неформальною роллю, - Аваков

Екс-прем'єр щодня проводить консультації з партією.

Яценюк насолоджується своєю неформальною роллю, - Аваков
Фото: 24tv.ua

Усі рішення, які ухвалюють у "Народному фронті", щодня узгоджують з лідером партії, екс-прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Про це розповів голова МВС, член НФ Арсен Аваков в інтерв'ю програміівий берег із Сонею Кошкіною".

За словами Авакова, Яценюк насолоджується своєю непублічною роллю і не поспішає повертатися в медіа-простір.

"Він (Яценюк - ред.) насолоджується своєю неформальною роллю, але практично всі рішення, які напрацьовуються, відбуваються за його участю. Починаючи від документів, які опрацьовують у Раді, і закінчуючи проектом бюджету. Консультації тривають постійно.

Публічна площина для тих, хто формально займається політикою. Коли я не буду міністром - а це, безумовно, мене очікує колись у майбутньому - я буду насолоджуватися своєю неформальною участю. Не буду ходити так часто в краватці, не буду добирати слова", - розповів голова МВС.

При цьому, за словами Авакова, Яценюк не втратив своєї ролі в політичних процесах після того, як пішов із посади прем'єр-міністра.

"Яценюк - один із найкомпетентніших керівників у цій країні, хто б як до нього не ставився. Він дуже компетентний і здатний приймати структурні рішення в масштабах країни. Друге - те, як Яценюк вчинив, пішовши у відставку і не виводячи з коаліції в опозицію власну партію, - це унікальна ситуація, яка служить інтересам країни, а не особистим. Я хочу, щоб усі це почули. Яка б кампанія проти нього (Яценюка - ред.) не велася, починаючи з Гордієнка (колишній головний ревізор України, звинувачував Яценюка в тому, що той нібито очолив схеми старої влади - ред.) і закінчуючи фриком Капліним та іншими, які, як видно з листів пані Столярової, є «найбільш вдалими її проектами на російські гроші». Яценюк завжди виходить з того, що буде час, щоб розібратися: хто робив правильний крок, а хто лив солодку патоку і служив дияволу", - зазначив міністр внутрішніх справ.

Політична вага Яценюка, на думку Авакова, підтверджується і тим, що він до сих пір входить до складу "стратегічної ради", що приймає важливі рішення в країні.

"Поки політична партія «НФ» і її найбільша фракція - найдисциплінованіша і найвідповідальніша в парламенті - буде впливати на політичну ситуацію, Яценюк продовжить брати участь в ухваленні стратегічних рішень. І це правильно. Це чесно, це прямий нормальний політичний діалог", - резюмував Аваков.

Докладно читайте в повній версії інтерв'ю "Арсен Аваков: «Наша політика - квінтесенція фриків і фейків. Але народ не дурний»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram