ГоловнаПолітика

Подільський райсуд спростував повернення пенсії Азарову

Вирішення цього питання належить до виключної компетенції Пенсійного фонду.

Подільський райсуд спростував повернення пенсії Азарову
Фото: EPA/UPG

Подільський районний суд Києва спростував заяву міністра Павла Розенка, нібито колишньому прем'єру Миколі Азарову повернули пенсію.

У коментарі, який оприлюднений на сайті Подільського суду йдеться, що він тільки зобов'язав Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду в Києві прийняти заяву представника Азарова про відновлення виплати пенсії.

"Суд не вирішував питання про відновлення виплати пенсії позивачу. Вирішення питання про наявність чи відсутність підстав для поновлення виплати пенсії Азарову М.Я. належить до виключної компетенції Пенсійного фонду України. Подільський районний суд Києва тільки встановив неправомірність відмови відповідача прийняти заяву про відновлення виплати пенсії до розгляду", - заявили в суді.

Нагадаємо, 21 грудня 2015 року Печерський райсуд Києва арештував пенсії колишнього президента Віктора Януковича і Азарова. Це було зроблено за клопотанням слідчого Генпрокуратури в рамках розслідування змови Януковича, Азарова, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, екс-голови правління "Укртелекому" Георгія Дзекона, директора ТОВ "ЕСУ" Іллі Солодовського. Їм закидають розкрадання держкоштів на суму 220 млн гривень із жовтня 2010 року по липень 2013 року під час будівництва телекомунікаційної мережі спецпризначення.

У лютому 2016 року Апеляційний визнав незаконним арешт пенсійного рахунку Азарова. Однак згодом Печерський райсуд повторно арештував пенсію екс-прем'єра. В березні Апеляційний суд підтвердив арешт пенсійних рахунків екс-прем'єра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram