ГоловнаПолітика

Лещенко повідомив про чергове зняття Іванющенка з розшуку

Рішення ухвалив Апеляційний суд Києва.

Лещенко повідомив про чергове зняття Іванющенка з розшуку
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради Сергій Лещенко повідомив про чергове зняття Юрія Іванющенка з розшуку.

Про це він розповів на брифінгу у Верховній Раді.

"Палата у кримінальних справах апеляційного суду Києва зняла Юрія Іванющенка з міжнародного розшуку. Вкотре. Сьогодні ця особа знову може вільно пересуватися по світу".

За його словами, це вже третє таке рішення. Постанову прийняла колегія суддів на чолі з Олегом Присяжнюком.

Нагадаємо, Дніпровський районний суд Києва 1 квітня скасував розшук Іванющенка (також відомого як Юра Єнакіївський). Через декілька днів Генеральна прокуратура знову оголосила Іванющенка в розшук.

Іванющенко перебував у розшуку з початку 2015 року за рішенням Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС. Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах).

27 січня 2016 року Солом'янський райсуд Києва вирішив закрити кримінальне провадження проти Іванющенка від 21 лютого 2015 року. Воно стосувалося незаконного збагачення на суму 72 млн швейцарський франків і організації розкрадання 170 млн гривень держкоштів, отриманих від продажу квот Японії на викиди парникових газів. Суд погодився з аргументами захисників, що ГПУ за рік не змогла нічого зробити, щоб зібрати докази провини колишнього депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram