ГоловнаПолітика

Рада закликала світову спільноту ігнорувати російські вибори в анексованому Криму

Україна просить іноземні парламенти й організації утриматися від спостереження за голосуванням.

Рада закликала світову спільноту ігнорувати російські вибори в анексованому Криму
Фото: пресс-служба президента

Верховна Рада звернулася до іноземних парламентів і міжнародних організацій з проханням утриматися від участі у спостереженні за перебігом виборів до Держдуми Росії на території анексованого Криму і не визнавати їх.

За ухвалення проекту постанови №5075 проголосували 269 депутатів при мінімально необхідних 226.

"Стосовно всіх іноземців, які здійснять візит до Криму для участі у спостереженні за виборами, українські правоохоронці відкриють кримінальні провадження за порушення правил в'їзду на тимчасово окуповану територію", - наголошується в постанові.

Крім того, Рада звернулася до іноземних парламентів із закликом опублікувати офіційні заяви про визнання нелегітимності виборів.

Нагадаємо, що 18 вересня відбудуться чергові вибори до Держдуми РФ. При цьому вперше "вибори" пройдуть також у Криму: окупований півострів у Москві представлятимуть чотири депутати - псевдопрем'єр Криму Сергій Аксьонов, підконтрольний Кремлю прокурор Наталія Поклонська, а також "віце-прем'єри" Руслан Бальбек і Михайло Шеремет.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров закликав кримчан бойкотувати майбутні вибори. В ОБСЄ заявили, що не братимуть участі в спостереженні 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram