ГоловнаПолітика

Панама погодилася на тимчасовий арешт Каськіва (оновлено)

У ГПУ чекають на підтвердження.

Панама погодилася на тимчасовий арешт Каськіва (оновлено)
Фото: Макс Левин

Панама ухвалила рішення про тимчасовий арешт екс-глави Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва.

Про це повідомив на брифінгу заступник генпрокурора Євген Єнін, передає телеканал "112 Україна".

"Протягом короткого часу ми домоглися від влади Панами ордера про тимчасовий арешт Каськіва. Завдяки візиту посла України в Мексиці Спіріна, протягом двох-трьох діб панамській владі був доставлений оригінал запиту про правову допомогу, де ми вимагаємо видачі Каськіва", - розповів він.

Оновлення. Інтерпол підтвердив арешт Каськіва в Панамі, повідомив Єнін в Фейсбуці.

"Щойно отримали через канали Інтерполу офіційне підтвердження арешту Владислава Каськіва в Панамі. Головна наука цієї історії - дешеві понти дорого обходяться зухвалому любителю селфі", - написав він.

Нагадаємо, сьогодні генпрокурор Юрій Луценко повідомиво про затримання Каськіва в Панамі. За його інформацією, слухання відбудеться впродовж 48 годин.

18 серпня Каськіва вже затримували панамські поліцейські, після чого Україна передала в Панаму клопотання про видачу екс-чиновника. Однак, 24 серпня Каськів заявив, що його не затримували - міграційна служба Панами нібито просто захотіла з'ясувати його статус при перетині кордону з Коста-Рікою. На доказ Каськів опублікував у Фейсбуці фото зі свіжою газетою.

Каськів з 23 грудня 2010 по 15 березня 2014 був головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень. Йому висунули підозру за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу в рамках розгляду справи про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках на 7,5 млн гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг.

Він перебуває в розшуку, його майно заарештовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram