ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати розглянуть законопроекти про дерегуляцію та ринок електроенергії.

Верховна Рада в четвер розгляне пакет законопроектів про дерегуляцію і законопроект №4493 про ринок електроенергії.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

У блоці про дерегуляцію планується розглянути в першому читанні законопроект №4194 про повне скасування вимог використання печатки в Україні, №3719 про заборону на вилучення електронних серверів при проведенні окремих слідчих дій, №4958 про скасування 6 ліцензій і спрощення звітності для малого бізнесу і №3132  про підвищення ефективності процедур банкрутства.

Також парламент розгляне ряд законопроектів щодо децентралізації, зокрема №4386 про зарахування плати за надання адміністративних послуг до бюджетів об'єднаних територіальних громад та №3390 про дозвіл Кабінету Міністрів затверджувати перспективні плани формування територій громад у разі, якщо місцеві ради не схвалили їх протягом місяця.

Крім того, Рада планує обговорити в другому читанні законопроект №4784 про введення інституту наставництва над дітьми-сиротами.

На порядку денному також стоїть питання звільнення і призначення суддів і призначення позачергових місцевих виборів.

Також Рада може ухвалити проект постанови №5075 і таким чином звернутися до іноземних парламентів та міжнародних організацій з проханням утриматися від участі у спостереженні за ходом виборів у Державну Думу Росії 18 вересня на території анексованого Криму.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко розраховує, що Рада насамперед розгляне на 5-й сесії законопроекти, спрямовані на спрощення ведення бізнесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram