ГоловнаПолітика

У Генпрокуратурі спростували наявність кримінальних проваджень проти екс-прем'єра Яценюка

У відомстві вказали на ймовірну фальсифікацію опублікованого Капліним проекту повідомлення про підозру Яценюку.

У Генпрокуратурі спростували наявність кримінальних проваджень проти екс-прем'єра Яценюка
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура заперечує наявність кримінальних проваджень проти колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит Українських Новин.

"Генпрокуратурою не розслідуються і раніше не розслідувались обставини, викладені в опублікованому народним депутатом Капліним проекті повідомлення про підозру колишньому прем'єр-міністру Арсенію Яценюку", - сказано у відповіді.

Згідно з ним, аналіз змісту самого документа показує його юридичну некоректність і безграмотність, про що свідчить неповнота і непослідовність викладу обставин нібито скоєних злочинів, відсутність вказування на всі елементи їх складів, невідповідність описаних подій з їх кримінально-правовою оцінкою тощо.

Повідомляється, що наведене вказує на ймовірну фальсифікацію цього документа, а також, що його писали не співробітники правоохоронних органів.

Раніше депутат Верховної Ради від фракції Блоку Петра Порошенка Сергій Каплін заявив про наявність у Генпрокуратурі 4-х кримінальних проваджень проти Яценюка.

Як повідомлялося, народний депутат України від Народного фронту Олександр Дроздик має намір звернутися до Міністерства охорони здоров'я з вимогою провести примусову психіатричну експертизу народного депутата і члена Блоку Петра Порошенка Сергія Капліна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram