ГоловнаПолітика

Російський суд засудив чотирьох кримських мусульман до 7 і 5 років колонії

Їх посадили за звинуваченням у зв'язках з "Хізб ут-Тахріром".

Російський суд засудив чотирьох кримських мусульман до 7 і 5 років колонії
Фото: Facebook/Vladislav Ryazantsev

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в середу оголосив вирок чотирьом кримським мусульманам у так званій "справі "Хізб ут-Тахріру".

"Крим.Реалії" повідомляють, що севастопольця Руслана Зейтуллаєва, якого російська влада називає організатором осередку "Хізб ут-Тахріру", засуджено до семи років колонії загального режиму, а Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваїтов і Нурі Прімов отримали по п'ять років виправної колонії загального режиму.

Вирок виявився м'якшим, ніж просили прокурори. Вони вимагали для Зейтуллаєва 17 років колонії суворого режиму, для Ваїтова і Прімова - по 7 років виправної колонії, а для Сайфуллаєва - 8 років.

Суд над кримськими мусульманами почався в червні. Їх заарештували взимку 2015 року в Севастополі за звинуваченням в участі в ісламській організації "Хізб ут-Тахрір".

"Хізб ут-Тахрір" - міжнародна мусульманська політична організація. Її офіційно декларованою метою є встановлення ісламської держави і мусульманського способу життя. Ця організація заборонена в Росії, Казахстані та Німеччині, а в Україні й інших державах вона може діяти легально.

Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" 2003 року, включивши її у список 15 об'єднань, названих терористичними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram