ГоловнаПолітика

В Адміністрації президента сподіваються на посилення ЄС санкцій проти Росії

Рішення США про розширення санкцій проти російських компаній і громадян створило "гарний клімат" для відповідного рішення Євросоюзу.

В Адміністрації президента сподіваються на посилення ЄС санкцій проти Росії
Фото: www.rferl.org

Рішення про продовження персональних санкцій на наступні 6 місяців для 146 громадян Росії і 37 юридичних суб'єктів, причетних до окупації Донбасу і Криму, можуть прийняти 7 вересня й оголосити 15 вересня.

Про це заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв повідомив в ефірі радіо "Донбас.Реалії", передає "Радіо Свобода".

На його думку, рішення американської сторони про розширення санкцій проти російських компаній і громадян 1 вересня 2016 року створило "гарний клімат" для рішення Європейського Союзу про введення більш жорстких секторальних економічних санкцій проти Росії.

"На сьогодні завдання дипломатії зосередиться на тому, щоб ці санкції щонайменше продовжили. Але ми працюємо над тим, щоб їх посилили. Тому що ситуація не покращується", - сказав Єлісєєв.

Міністерство фінансів США 1 вересня оприлюднило перелік нових фізичних і юридичних осіб, які потрапили під санкції за діяльність, пов'язану з конфліктом в Україні. У списку 37 пунктів: 17 фізичних осіб і 20 юридичних осіб. Йдеться про 6 сепаратистів з угруповань "ДНР" і "ЛНР", серед них головний військовий командувач донецьких сепаратистів і п'ять самозваних "міністрів" з цих угруповань. Ще 11 людей є представниками російської влади в окупованому Криму - членами підконтрольних Росії уряду і силових структур Криму.

Найбільший пакет санкцій ЄС проти Росії становлять економічні, що стосуються енергетичного, військового та фінансового секторів російської економіки, він чинний до 31 січня 2017 року. Подальше продовження цих секторальних санкцій обговорюватимуть керівники країн Євросоюзу на саміті в жовтні.

Раніше повідомляли, що влада США знову розширила список російських компаній і організацій, що підпадають під американські санкції через конфлікт в Україні. Зміни, внесені в список міністерством торгівлі, багато в чому дублюють рішення мінфіну США, опубліковане 1 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram