ГоловнаПолітика

Саміт "Великої двадцятки" приніс Україні очікувані результати, - Єлісеєв

Переговори щодо Донбасу повернулися до Нормандського формату на рівні лідерів.

Саміт "Великої двадцятки" приніс Україні очікувані результати, - Єлісеєв
Фото: EPA/UPG

Незважаючи на те, що Україна фізично не була представлена на саміті G20, вдалося досягти результатів, яких вона прагнула.

Про це заявив заступник голови адміністрації президента України Костянтин Єлісеєв, повідомляє прес-служба президента.

"Це велике досягнення Президента України, української дипломатії, оскільки саме перед самітом, а ми знали що буде винесено питання щодо України, ми провели досить інтенсивну дипломатичну артпідготовку для того, щоб це питання було обговорене і обговорювалося в потрібному для нас руслі", - зазначив Єлісеєв.

За словами дипломата, Голова держави провів інтенсивні консультації з низкою лідерів країн G20. Зокрема, телефонні конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом, також були контакти з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, віце-президентом США Джозефом Байденом, прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей, президентом Європейської ради Дональдом Туском.

"Крім того, безпосередньо перед самітом за дорученням Петра Порошенка спеціальний посланник президента відвідав Берлін. Відбулися результативні переговори в тристоронньому форматі з німцями і французами, де була узгоджена загальна лінія, де ми (Україна) виклали наше бачення того, які питання необхідно порушити. Більш того, ми передали списки полонених, які зараз містяться як на Донбасі, так і є політичними заручниками в Росії", - повідомив заступник голови Адміністрації Президента.

На думку Костянтина Єлісеєва, саме завдяки проведеній роботі нашій країні вдалося отримати очікувані результати.

"Ми досягли головної мети - за нашою спиною ніякі питання щодо України не вирішувалися, без нашої згоди. По-друге, дуже важливо, що ми повернулися до Нормандського формату на рівні лідерів. Про це свідчить нещодавня заява президента Путіна про те, що він погодився вийти на Нормандський формат на рівні лідерів", - констатував Єлісеєв.

Нагадаємо, на думку міністра закордонних справ Павла Клімкіна, обговорення питання України в форматі "Великої двадцятки" є свідченням її підтримки світовою спільнотою, а також гарантією того, що Україна не залишиться наодинці з російською агресією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram