ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Парламент відкриває п'яту сесію.

Сьогодні Верховна Рада на першому після канікул пленарному засіданні заслухає щорічне послання президента Петра Порошенка до парламенту, а також розгляне подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Спочатку парламент відкриє 5-ту сесію, потім заслухає президента, розгляне питання стосовно судді Чауса, а потім затвердити порядок денний нової сесії. Крім того, семеро новообраних депутатів зачитають присягу і приступлять до своїх обов'язків.

Також у перший пленарний день 5-ї сесії Рада має намір розглянути питання дострокового припинення повноважень депутата від фракції "Народний фронт" Дмитра Сторожука, якого призначено першим заступником генпрокурора.

У першому читанні Рада має намір розглянути законопроект №4718 про законодавче визначення статусу і особливостей діяльності тимчасово переміщених вищих навчальних закладів і наукових установ, а також №4878 про збереження грошового забезпечення за військовослужбовцями, яких захопили в полон.

Депутати також планують розглянути в цілому законопроект №3252 про надання права на призначення дострокової пенсії безпосереднім учасникам бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції, №3081-д про реалізацію державної підтримки кіновиробництва за рахунок відрахувань із доходів операторів лотерей і №2353-а про реструктуризацію боргів фізичних осіб.

Крім того, Рада має намір розглянути в цілому питання правоохоронної діяльності, зокрема законопроект №2254-а про заборону застосування довічного ув'язнення до жінок.

Нагадаємо, обов'язок президента України виступати зі щорічним посланням у Верховній Раді прописано в Конституції. З попереднім посланням Порошенко виступив 4 червня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram