ГоловнаПолітика

Депутати Народного фронту вимагають перевірити діяльність кремлівських пропагандистів на телеканалі "Інтер"

Звернення направлені до МВС та Генеральної прокуратури.

Депутати Народного фронту вимагають перевірити діяльність кремлівських пропагандистів на телеканалі "Інтер"
Фото: nfront.org.ua

Народні депутати фракції Народний фронт Антон Геращенко, Микола Княжицький, Андрій Левус, Сергій Висоцький та Андрій Помазанов звернулися до голови Служби безпеки України Василя Грицака з вимогою перевірити діяльність керівництва телеканалу "Інтер" та окремих працівників на предмет співпраці з російськими спецслужбами і терористичними організаціями "ДНР/ЛНР".

Про це вони заявили на брифінгу перед будівлею СБУ, повідомляє Цензор.нет.

Зокрема, звернення стосується діяльності громадянки Росії і колишньої співробітниці "Інтера" Марії Столярової та російського політтехнолога Ігоря Шувалова, який раніше відповідав за інформаційну політику в оточенні Януковича, а зараз продовжує сприяти російській пропаганді через телеканал ІНТЕР.

Крім того, парламентарі вимагають від спецслужби перевірити народних депутатів Дмитра Добродомова, Сергія Капліна і Борислава Березу, які активно користувалися послугами кремлівських пропагандистів, та прізвища яких згадуються в оприлюдненому листуванні Столярової.

"Наша країна повністю беззахисна перед Російською Федерацією в інформаційній сфері. На нашій території працюють видання, які керуються і фінансуються росіянами, країною-агресором, які захопили частину нашої території і призвели до загибелі 10 000 громадян. Тому ми вимагаємо від СБУ дати належну правову оцінку стосовно осіб, які працюють на телеканалі ІНТЕР і керують фактично його інформаційною політикою ", - заявив народний депутат фракції Народний фронт Антон Геращенко.

На його думку, завдяки маніпуляціям російських політтехнологів та пропагандистів Росія постійно нав'язує своє бачення ситуації в Україні, пропонує миритися з агресивними маріонетковими угрупованнями "ДНР / ЛНР" тощо.

"Це робиться руками журналістів окремих українських телеканалів. Причому не тільки російськими громадянами, але й українськими, які за зарплату в конверті готові називати біле чорним, а чорне білим", - резюмував Геращенко.

Аналогічні звернення депутати також направили до МВС та Генеральної прокуратури України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram