ГоловнаПолітика

Затримано підозрюваного в багатомільйонних розкраданнях у "Повітряному експресі"

Суд заарештував адвоката і призначив 13 млн гривень застави.

Затримано підозрюваного в багатомільйонних розкраданнях у "Повітряному експресі"
Фото: Depositphotos/kelpfish

Співробітники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) за участю оперативників департаменту захисту економіки Нацполіції затримали підозрюваного в участі у схемі розкрадання коштів державного підприємства "Нацпроект "Повітряний експрес".

Про це повідомили в прес-службі САП.

"Затриманим є колишній адвокат, підозрюваний в участі у заволодінні державними коштами шляхом здійснення їх виведення через підконтрольні фіктивні суб'єкти господарської діяльності", - йдеться в повідомленні.

3 вересня Солом'янський райсуд Києва обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і визначив заставу в розмірі 13 млн гривень.

Зазначають, що Національне антикорупційне бюро проводить досудове слідство у кримінальному провадженні за фактом розкрадання 81 млн гривень ДП "Нацпроект "Повітряний експрес", отриманих державою за кредитним договором від Експортно-імпортного банку Китаю для будівництва залізничного пасажирського сполучення між аеропортом "Бориспіль" і Києвом.

Нагадаємо, у квітні 2011 року Україна домовилася з Китаєм про залучення $372 млн на будівництво залізниці між аеропортом "Бориспіль" (Київська область) і Києвом у рамках нацпроекту "Повітряний експрес". Генпідрядником проекту мала стати Китайська національна машинобудівна корпорація.

У грудні 2014 року в.о. заступника гендиректора аеропорту "Бориспіль" з операційної діяльності Антон Борисюк зазначав, що початковий проект залізничного сполучення між Києвом і аеропортом "Бориспіль" навряд чи буде затребуваний, а вже в березні 2015 року міністр Андрій Пивоварський назвав цей проект економічно необґрунтованим і безглуздим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram