ГоловнаПолітика

У НАЗК пояснили, чому е-декларацій досі немає в системі

Станом на 2 вересня зареєструвалося 260 декларантів.

У НАЗК пояснили, чому е-декларацій досі немає в системі
Наталья Корчак
Фото: law.nau.edu.ua

Станом на 2 вересня в системі електронного декларування для чиновників зареєструвалося 260 декларантів, але подача декларації в повному вигляді жодним з них досі не завершена.

Про це в ефірі повідомила голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Система запущена, але якщо ще не заповнені декларації, то відповідно вони не можуть бути висвітлені на публічному сайті. Якщо говорити про дані, то станом на вчора активізовано вже було 260 ключів, це означає, що 260 декларантів почали роботу над заповненням декларації, але ніхто ще не завершив заповнення подачі декларації в повному вигляді", - зазначила вона.

За словами Корчак, це пов'язано з тим, що заповнення електронної декларації вимагає часу.

"Ви повинні розуміти, що декларація не заповнюється за хвилину, за годину або за кілька годин, оскільки в ній є кілька позицій, які вимагають документального підтвердження. Декларант може в будь-який зручний для себе час заповнювати ту чи іншу позицію, також декларант має право повертатися до вже заповнених позицій, має право звертатися до НАЗК за роз'ясненням ... і коли цей процес завершується, декларант відправляє декларацію вже відповідно на сайт НАЗК, і ми робимо підтвердження про те, що декларація є отриманою", - пояснила вона.

Нагадаємо, 15 серпня в Україні запрацювала система е-декларування без сертифікації. Однак через два дні влада вирішила більше не приймати декларації.

Держспецзв'язку доручили доопрацювати систему до 1 вересня, а приватну компанію-підрядника звинуватили в неякісній роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram