ГоловнаПолітика

Янукович заявив на Луценка в українську поліцію

Екс-президент звинуватив генпрокурора в хуліганстві.

Янукович заявив на Луценка в українську поліцію
Фото: стоп-кадр с видео

Екс-президент Віктор Янукович, який утік з України, звернувся у Шевченківське райуправління поліції Києва із заявою на генерального прокурора Юрія Луценка.

Відповідну заяву передав адвокат Януковича Віталій Сердюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У ній наголошено, що під час прес-конференції 18 серпня генпрокурор "скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян й інші подібні дії)".

Також Янукович звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів у зв'язку з "грубим порушенням правил прокурорської етики" та публічними висловлюваннями, що порушують, на його думку, принцип презумпції невинності. Адвокат Януковича Сердюк скерував генпрокурору заяву "про забезпечення прозорого й об'єктивного розгляду цього звернення його клієнта".

Нагадаємо, на брифінгу 18 серпня Луценко сказав, що підтримує проведення очної ставки з Януковичем і готовий організувати це на території України. Він зазначив, що свого часу, незважаючи на попередження, він нікуди не втікав тоді, коли Янукович "замовляв його політично і кинув за ґрати".

"Янукович виявився слабаком, зрадником держави, який узурпував владу, розікрав країну, знищив Збройні Сили і сили безпеки України. Нарешті, він утік на територію сусідньої держави і звідти закликав до збройної агресії проти України", - сказав генпрокурор.

У жовтні минулого року Янукович подав на Україну позов у Європейський суд з прав людини. Серед причин подання позову вказано рішення Печерського суду Києва від 27 липня 2015 року про початок процедури заочного засудження Януковича, а також відмову Генеральної прокуратури України взяти свідчення за місцем його фактичного проживання (Ростов-на-Дону, РФ) або в режимі відеоконференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram