ГоловнаПолітика

Княжицький назвав заяву Путіна про "польський Львів" заграванням із праворадикалами

"Він вважає, що ці провокаційні заяви дозволять йому знайти союзників у Польщі".

Княжицький назвав заяву Путіна про "польський Львів" заграванням із праворадикалами
Фото: Вадим Крутивус

Депутат Верховної Ради Микола Княжицький назвав заяву російського президента Володимира Путіна про "польський Львів" заграванням із праворадикалами Польщі.

На Bloomberg вийшло інтерв'ю з Путіним, під час якого журналіст жартома запитав, чи не хоче Росія віддати Калінінград, як 2004 року острів Тарабаров Китаю. На що Путін заявив: "Якщо комусь хочеться почати переглядати підсумки Другої світової війни, тоді подискутуймо на цю тему. Тоді це потрібно робити не стосовно Калінінграда, а в цілому. Наприклад, стосовно східних земель Німеччини. Львова, який був частиною Польщі. Там є і Угорщина, і Румунія. Якщо комусь хочеться відкрити цей ящик Пандори, то вперед, прапор у руки".

Депутат Княжицький вважає, що ці слова демонструють бажання Путіна відокремити непотрібну йому Західну Україну від решти держави.

"Це зірвалося під час військової агресії, і тепер очевидно, що Путін шукає собі союзників. Він вважає, що ці провокаційні заяви дозволять йому знайти союзників передусім у Східній Європі, Польщі. Не секрет, що Росія щедро фінансує праворадикальні сили в Польщі, які порушують питання агресії щодо певної частини українського території", - цитує депутата прес-служба "Народного фронту".

Нагадаємо, спікер Сейму Польщі Радослав Сікорський 2014 року говорив, що президент РФ Володимир Путін пропонував Варшаві брати участь у розподілі України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram