ГоловнаПолітика

Екс-директора з вантажних перевезень "Укрзалізниці" Федорка відправили під суд за ДТП

3 липня він виїхав на зустрічну і врізався в автомобіль фотокореспондента LB.ua.

Екс-директора з вантажних перевезень "Укрзалізниці" Федорка відправили під суд за ДТП
Фото: Facebook/Антон Геращенко

Києво-Святошинська місцева прокуратура завершила розслідування ДТП, яку 3 липня скоїв директор з вантажних перевезень "Укрзалізниці" Іван Федорко, перебуваючи в нетверезому стані.

Про це йдеться в повідомленні київської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 3 липня на автодорозі Боярка-Забір'я Федорко, перебуваючи за кермом автомобіля Audi Q7, виїхав на зустрічну смугу і врізався в автомобіль фотокореспондента LB.ua Макса Левіна. Федоркові вдалося втекти з лікарні, куди його доставили на медичний огляд. Пізніше його знайшли в реанімаційному відділенні однієї з київських медустанов.

З "Укрзалізниці" Федорка звільнили, але він намагається поновитися на посаді, оскільки заяву про відставку нібито написав у стані шоку.

Обвинувальний акт стосовно Федорка направлено до суду. Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу - порушення правил безпеки дорожнього руху. Максимальне покарання за цією статтею - штраф до 500 неоподатковуваних мінімумів, виправні роботи до 2 років, арешт до 6 місяців або обмеження волі до 3 років. При цьому права у Федорка можуть і не забрати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram