ГоловнаПолітика

Порошенко відкрив Центр надання адміністративних послуг у Маріуполі

Електронна система управління чергою дозволяє приймати до 1200 клієнтів у день.

Порошенко відкрив Центр надання адміністративних послуг у Маріуполі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко під час візиту до Маріуполя відкрив мультифункціональний Центр надання адміністративних послуг, де городяни зможуть оформити біометричні документи та закордонні паспорти, вирішити земельні, житлові та майнові питання тощо. У маріупольчан з'явиться можливість подати й отримати будь-які документи щодо підприємницької діяльності та нерухомості, інші адміністративні дозвільні папери в одному місці.

Проект реалізовано завдяки об'єднанню зусиль міської та обласної влади, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), групи "Метінвест" і Фонду розвитку Маріуполя, пише "Цензор".

Також жителі Маріуполя отримають можливість оформити візу в Іспанію, Грецію, Австрію, Чехію, Естонію, Литву, Угорщину, Данію, Словенію і Фінляндію, не виїжджаючи за межі міста. Електронна система управління чергою дозволяє приймати до 1200 клієнтів у день.

Це перший проект, до реалізації якого в Маріуполі залучили велику кількість донорів. Група "Метінвест" інвестувала понад 10 млн грн у будівництво, оздоблювальні роботи та систему відеоспостереження. Агентство США з міжнародного розвитку USAID вклало майже 6,4 млн грн у внутрішнє оснащення, меблі та IT-забезпечення.

"Центр надання адміністративних послуг у Маріуполі - символ прозорої та ефективної влади. Ці нові службовці - обличчя української влади. Вони будуть зустрічати вас посмішкою і будуть раді вас бачити. Тут повинні бути і фіскальні служби, і паспорти повинні видавати тут, і всі необхідні документи. Все, що стосується людини, - має бути тут. Тут майбутнє нашої держави. Коли ми відкриваємо нові підприємства і створюємо нові робочі місця, всі разом ми голосуємо за майбутнє України. І Маріупольський центр надання адміністративних послуг - символ злагодженої роботи міста, області, фонду розвитку Маріуполя, компанії USAID і всіх небайдужих людей, які доклали руку до його створення - не словом, а своїми інвестиціями і своєю працею", - сказав Порошенко.

"Сьогодні ми побачили, як синергія співпраці бізнесу, влади та міжнародних організацій дає конкретні результати. Ми бачимо прагнення міської влади вдосконалити роботу муніципальних органів і знайти важелі, які дозволять викорінити корупцію. Тому в корпоративну програму соціальних інвестицій поточного року ми включили будівництво Центру надання адміністративних послуг у Маріуполі. В планах групи - продовжити співпрацю з містом, щоб зробити життя в ньому більш комфортним", - зазначив, своєю чергою, генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram