ГоловнаПолітика

Сайдік відвідає Москву для переговорів з Лавровим про Україну

Спецпредставник ОБСЄ також зустрінеться з Гризловим.

Сайдік відвідає Москву для переговорів з Лавровим про Україну
Мартин Сайдик
Фото: interfax.ru

8-9 вересня спецпредставник ОБСЄ з питань України Мартін Сайдік здійснить робочу поїздку в Москву, під час якої відбудеться його зустріч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

"Протягом бесіди заплановано предметно обговорити проблематику врегулювання кризи в Україні з акцентом на необхідність невідкладного виконання сторонами конфлікту своїх зобов'язань за мінським Комплексом заходів", - повідомляють на сайті МЗС РФ.

Також будуть обговорювати різні аспекти діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ). Росія має намір порушити питання про збільшення чисельності спостерігачів до дозволеного максимуму 1000 осіб і про перспективи посилення присутності СММ по обидва боки лінії зіткнення.

Заплановано і низку інших зустрічей Сайдіка в Москві, в тому числі з представником Росії в Контактній групі Борисом Гризловим, а також у МЗС Росії.

Нагадаємо, переговори про мирне врегулювання ситуації на Донбасі фактично зайшли в глухий кут. Сторони з червня не можуть узгодити розведення сил у зоні конфлікту, звільнення полонених, виконання інших пунктів Мінських домовленостей. Напередодні Україна виступила з ініціативою повного припинення вогню з 1 вересня. Відповіді Росії поки що немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram