ГоловнаПолітика

Україна погодила з Францією і Німеччиною відновлення "нормандського формату"

Сторони переговорного процесу очікують відповіді Росії.

Україна погодила з Францією і Німеччиною відновлення "нормандського формату"
Архив
Фото: EPA/UPG

Україна погодила з Францією і Німеччиною відновлення "нормандського формату" і чекає на відповідь Росії, заявив президент Петро Порошенко.

"Зараз мені повідомив заступник голови Адміністрації президента Єлісєєв, що це питання [режим тиші з 1 вересня] узгоджено з нашими партнерами з Франції та Німеччини, точно так само, як узгоджено питання відновлення функціонування "нормандського формату", - сказав він журналістам у Маріуполі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Порошенко додав, що тепер сторони переговорного процесу очікують рішення російської сторони.

Нагадаємо, що 11 серпня Міністерство закордонних справ Російської Федерації заявило про відмову Росії брати участь у переговорах в "нормандському форматі" (Німеччина, Росія, Франція, Україна).

Це сталося після того, як окупаційна влада РФ затримала в Криму декількох українців і звинуватила їх в підготовці диверсій за наказом Головного управління розвідки Міноборони України.

23 серпня прес-служба Кремля повідомила про те, що Путін, Меркель і Олланд проведуть зустріч з питань України на саміті G20 ("Великої двадцятки"), який пройде 4-5 вересня. Однак через кілька днів у Росії повідомили, що тристороння зустріч не відбудеться, натомість Путін зустрінеться з Меркель і Олландом окремо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram