ГоловнаПолітика

Україна вирішила закачати в ПСГ більше газу до опалювального сезону

Якщо раніше планували 14 млрд, то тепер - 17 млрд куб. м.

Україна вирішила закачати в ПСГ більше газу до опалювального сезону
Фото: EPA/UPG

Україна вирішила закачати в підземні сховища 17 млрд куб. м газу до початку опалювального сезону.

Про це на брифінгу повідомив перший віце-прем'єр міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. За його словами, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу.

"Це питання дійсно розглядалося сьогодні на засіданні уряду і дискутувалося, скільки потрібно умовно - 17 млрд куб. м (з орієнтацією на холодну зиму) чи 14 млрд куб. м (з орієнтацією на теплу зиму)... Розраховувати необхідно на холодну зиму... Цифра в 17 млрд куб. м газу була затверджена", - сказав він.

При цьому Кубів зазначив, що Україна має гроші на закупівлю такого об'єму газу.

Нагадаємо, в червні голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявляв, що Україна почне опалювальний сезон 2016-2017 років з 14 млрд кубометрів газу в підземних сховищах.

Україна станом на 27 серпня збільшила запаси газу в ПСГ до 12,3 млрд куб. м. Закачування газу в сховища почалося 7 квітня, тоді там було 8,4 млрд куб. м.

Попереднього опалювального сезону відбір газу з підземних сховищ розпочали 30 жовтня 2015 року, на той момент у ПСГ було трохи більше за 17 млрд кубометрів. До опалювального сезону 2014/2015 років Україна в ПСГ мала 16,7 млрд куб м газу. У попередні роки запаси до опалювального сезону були ще вищими.

Газ до опалювального сезону 2015-2016 років закачували, купуючи його в тому числі в Росії. Наразі Україна не змогла домовитися з "Газпромом" про умови постачання палива, і газ у Росії вона не купує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram