ГоловнаПолітика

Спійманого на хабарі екс-начальника Одеської міліції випустили з-під варти (оновлено)

Суд не зміг продовжити запобіжний захід Олегові Макусі.

Спійманого на хабарі екс-начальника Одеської міліції випустили з-під варти (оновлено)
Олег Макуха
Фото: mvs.gov.ua

Колишньому начальнику Одеського міського управління МВС Олегу Макусі, впійманому рік тому на великому хабарі, не продовжили запобіжний захід. Він добіг кінця опівночі 31 серпня. Судячи з усього, Макуха вийшов з-під варти.

Прес-служба військової прокуратури Південного регіону України випустила заяву, в якій нагадує, що 27 серпня 2015 року Макуху і його співучасника затримали "на гарячому" під час отримання хабара в розмірі 15 тисяч доларів. Під час затримання частину хабара - 10 тисяч доларів, - вилучили безпосередньо з машини Макухи.

У листопаді 2015 року обвинувальний акт скерували в Біляївський районний суд Одеської області. З того часу триває судовий розгляд справи, а обвинувачені весь час перебували під вартою.

"На жаль, з 4 серпня цього року суд не знайшов можливості розглянути клопотання прокурора про продовження строку утримання обвинувачених під вартою. Цьому, зокрема, сприяли і дії сторони захисту у вигляді зловживання процесуальними правами, симуляції погіршення стану здоров'я обвинуваченими тощо. За таких обставин підстави для утримання обвинувачених у скоєнні тяжкого корупційного злочину з кінця дня 30 серпня 2016 року не було. Іншого запобіжного заходу суд також не обрав", - сказано в повідомленні.

Макуху через кілька днів після затримання звільнили з посади начальника Одеської міліції.

Оновлення. Як повідомив Українські Новини заступник військового прокурора Південного регіону Євген Нетужилов, у ніч на 31 серпня Макуха вийшов з-під варти.

"На цей момент у нього немає жодного запобіжного заходу... Я маю оперативну інформацію, що він виїхав у бік Києва в ніч на 31 серпня", - повідомив він.

За словами Нетужилова, судовий розгляд справи проти екс-міліціонера в липні цього року почали заново, оскільки минув термін повноважень головуючого судді.

Новому судді захист Макухи заявив відвід, який розглянуть щойно 5 вересня.

При цьому термін утримання під вартою підсудного минув 30 серпня, і прокуратура не мала процесуальних можливостей заявити клопотання про його продовження.

Макусі загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram