ГоловнаПолітика

Представники всіх партій заробляють на шкільних тендерах, - дослідження

"На місцевому рівні немає партій влади або партій опозиції. Є одна партія дерибану".

На шкільних тендерах заробляють представники всіх партій - не тільки провладних, а й опозиційних. Про це йдеться в дослідженні всеукраїнського руху проти політичної корупції "Під контролем", яке охопило Львів, Ужгород, Чернігів, Харків, Дніпропетровськ, Одесу, Херсон.

"На місцевому рівні не існує поділу на партію влади або партію опозиції. Фактично є одна партія дерибану, яка заробила понад півмільярда бюджетних гривень протягом грудня 2015-го - липня 2016-го на ремонтах шкіл і харчуванні школярів", - прокоментував результати дослідження активіст "Під контролем" Віктор Таран.

Наприклад, у Львові великі тендери отримали компанії, пов'язані з місцевим депутатом від "Самопомочі" і з помічником позапартійного нардепа Володимира Парасюка. У Херсоні - компанії, пов'язані з місцевими депутатами від "Батьківщини". В Одесі - компанія місцевого представника "Відродження". У Дніпрі - компанія, пов'язана з представником партії "УКРОП". У Чернігові - компанія, близька до місцевого депутата від "Нашого краю".

"Корупція в Україні стала тотальною хворобою всього політичного класу. Корупція є чи не єдиним питанням, у якому повністю збігаються позиції всіх політичних сил, ба більше - єдиним об'єднувальним фактором, що цементує сучасний політичний клас України в протиставленні всьому іншому суспільству", - прокоментував такі результати аналітик Міжнародного інституту демократій Євген Дикий.

Рух, який об'єднує близько 80 регіональних громадських організацій, збирається звернутися до центральних апаратів провідних політичних парій з проханням провести службові розслідування з приводу комерційної діяльності своїх представників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram