ГоловнаПолітика

Україна скасувала безвізовий режим із КНДР

Уряд скасував радянський договір від 1986 року.

Україна скасувала безвізовий режим із КНДР
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів України 27 липня ухвалив постанову про припинення чинності угоди між урядом СРСР і урядом КНДР про взаємні поїздки громадян від 1986 року.

Цей договір застосовувався у відносинах між Україною і Північною Кореєю в порядку правонаступництва.

У зв'язку з прийняттям цієї постанови Україна ввела візовий режим в'їзду в Україну для громадян КНДР, що, як зазначають на сайті уряду, "дозволить посилити контроль і запобігти в'їзду в Україну неприйнятних осіб".

Нагадаємо, в березні Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка посилює і розширює санкції проти КНДР у відповідь на її ракетно-ядерні випробування в січні-лютому цього року. Члени Ради заборонили експорт з КНДР вугілля, залізної руди, золота, титану, ванадію й інших цінних металів, а також постачання в країну авіаційного палива.

Раніше санкції ООН передбачали адресні заходи проти осіб та організацій, пов'язаних з ракетною і ядерною програмами країни, збройне ембарго, а також заборону на передачу КНДР технологій і на постачання в країну предметів розкоші.

Нові положення значно розширюють сферу охоплення раніше введених обмежень, а також передбачають нові жорсткі заходи. Так, ембарго на постачання зброї відтепер охоплює стрілецьку зброю і легкі озброєння, на які раніше цей режим не поширювався. Рада розширила список санкцій осіб і організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram