ГоловнаПолітика

У Львові затримали чиновника "Укрзалізниці" за розтрату 13 млн гривень

Чиновник закуповував шпали за цінами, завищеними більш ніж на 80%.

У Львові затримали чиновника "Укрзалізниці" за розтрату 13 млн гривень
Фото: telegraf.com.ua

Співробітники Національного антикорупційного бюро затримали чиновника філії "Укрзалізниці", якого підозрюють у розтраті понад 13 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті НАБУ.

"У вівторок, 30 серпня, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та у співпраці з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки Служби безпеки затримали у Львові організатора заволодіння коштами держпідприємства "Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України" (тепер філія "Центр управління промисловістю" ПАТ "Укрзалізниця")", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що чиновник з 2014-го і до початку 2016 року, використовуючи підконтрольні суб'єкти господарювання, зареєстровані у Львівській області та Львові під час здійснення закупівель деревини (шпал і брусів) за цінами, завищеними більш ніж на 80% від середньоринкових, заволодів державними коштами на суму 13,65 млн гривень.

"Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Також арештовано кошти на рахунках підконтрольних підприємств у сумі 21 млн гривень для відшкодування збитків і забезпечення конфіскації майна", - наголошено в повідомленні.

Чиновнику загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна і позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Нагадаємо, в липні чиновника "Укрзалізниці" затримали у справі про махінації з держзакупівлями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram