ГоловнаПолітика

Аваков зажадав від СБУ взятися за "Інтер"

Міністр наполягає на депортації Шувалова і порушенні справи проти Льовочкіна.

Аваков зажадав від СБУ взятися за "Інтер"

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зажадав від СБУ і Нацради з телебачення рішень з приводу телеканалу "Інтер", який, як виявилося, узгоджував свої сюжети з "МДБ ДНР".

"Антиукраїнська, антидержавна позиція телеканалу "Інтер" - скільки ще потрібно фактів і доказів ?! Нацрада з питань телебачення - де ви?! Або політична кон'юктура і кланові інтереси так стиснули вам горло, що забули навіщо вас створили? Звертаюся до СБУ. Шановні колеги, пауза затягнулася - ваша пряма відповідальність відреагувати на оприлюднені факти", - написав він у фейсбуці.

Аваков вважає, що російського політтехнолога Ігоря Шувалова, який керує інформаційною політикою "Інтера", необхідно вислати з країни. Також він просить провести відкрите розслідування стосовно власника "Інтера" Сергія Льовочкіна і "його політичних вигодованців на російські гроші".

Нагадаємо, на початку серпня в інтернет потрапило листування співробітниці "міністерства державної безпеки ДНР" Тетяни Єгорової з російським журналістом Леонідом Муравйовим, співробітниками телеканалів "Інтер" і "Донбас" (заснований ТРК "Україна"). Листування показало, що ці канали узгоджували свої сюжети з керівництвом "ДНР".

Незабаром у мережу також потрапило листування Марії Столярової, російської журналістки "Інтера", яку вислали з України на початку року. З нього випливає, що Шувалов працює в Україні в інтересах Кремля.

У 2014 році СБУ намагалася вислати Шувалова з країни, але не зробила цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram