ГоловнаПолітика

Росія стягнула до Криму, на Донбас і до кордону з Україною стотисячне угруповання, - Лисенко

Будь-яка ескалація конфлікту матиме дуже криваві наслідки.

Росія стягнула до Криму, на Донбас і до кордону з Україною стотисячне угруповання, - Лисенко
Фото: uacrisis.org

На території окупованих Криму, Донбасу, а також на східному кордоні з Україною Росія зібрала приблизно 100 тис. військовослужбовців.

Про це спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко заявив в ефірі Радіо Свобода.

"На Донбасі приблизно 40 тисяч, уздовж північного кордону, на сході теж приблизно 50-60 тисяч, це угруповання постійно змінюється і нарощується. Притягнуто три військові округи. Йде перекидання повітряно-десантних підрозділів, вони дислокуються як уздовж кордону, так і на територію Криму висаджуються. Йде переміщення техніки, тільки на території окупованого Донбасу перебуває 700 російських танків", - сказав Лисенко.

За словами Лисенка, будь-яка ескалація конфлікту матиме дуже криваві наслідки як для російської, так і для української сторони.

"Тому російський агресор зважує свої сили. Веде дуже ретельну розвідку", - додав спікер АП з питань АТО.

Як повідомлялося, Міноборони Росії оголосило раптову перевірку боєготовності Збройних сил відповідно до рішення президента РФ Володимира Путіна. За словами міністра оборони РФ Сергія Шойгу, вчення торкнуться Південного, Західного і Центрального військових округів. Також на навчання підняті Північний флот, Повітряно-космічні сили і ВДВ.

Напередодні Росія провела військові навчання в Придністров'ї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram