ГоловнаПолітика

Суд арештував спорткомплекс екс-начальника Південно-Західної залізниці Кривопішина

Olympic Village будували за кошти залізниці.

Суд арештував спорткомплекс екс-начальника Південно-Західної залізниці Кривопішина
Фото: http://nashigroshi.org

Печерський райсуд Києва 17 серпня арештував майно спорткомплексу Olympic Village, розташованого по вул. Олімпійській, 1 у селі Ходосівка Київської області.

Рішення суду знайшло в реєстрі видання "Наші гроші".

Про арешт спорткомплексу як доказ у кримінальному провадженні за фактом розтрати майна та зловживання службовим становищем на Південно-Західній залізниці клопотала Генпрокуратура.

Розслідування встановило, що обладнання, а також будівельно-монтажні роботи для спорткомплексу оплачувалися за рахунок Південно-Західної залізниці. Витрачені матеріальні ресурси за вказівкою тодішнього начальника Південно-Західної залізниці незаконно списували як благодійну допомогу Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Покази підтвердили більш ніж 30 робочих, яких допитали як свідків. Правопорушення також підтверджені звітом про результати фінансового аудиту "Південно-Західної залізниці".

Власником спорткомплексу Olympic Village є ПАТ "Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті України". Засновником цього ПАТ є ТОВ "Солід Актив", власником якого є "Трасті Інвестмент (груп) Лімітед" (Гонконг). Згідно з останнім річним звітом гонконгської компанії, її власником вказано віргінський офшор Time Supreme International Limited.

За даними слідства, гонконгська компанія видала генеральну довіреність громадянці України на отримання відсотків, дивідендів, а також здійснення будь-яких банківських трансакцій від імені та в інтересах компанії. Ім'я цієї громадянки України в тексті судового рішення приховано.

Першими засновниками "Солід активу" були Любов Бєлова і Марія Сніжко - дружина і донька колишнього начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина, який зараз судиться за повернення на посаду.

Шкоду державним інтересам попередньо оцінюють у 1,59 млн грн.

Нагадаємо, 4 березня 2015 року Кабмін відсторонив Кривопішина від обов'язків начальника залізниці через підозри в розтраті держкоштів. Пізніше його звільнили.

У липні 2016 року стало відомо, що Кривопішин домігся рішення суду про поновлення його на посаді. Це рішення поки що не набуло чинності через оскарження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram