ГоловнаПолітика

Деканоїдзе звільнить керівників поліції Миколаївської області (оновлено)

Голова Нацполіції приїхала в Криве Озеро.

Деканоїдзе звільнить керівників поліції Миколаївської області (оновлено)
Фото: www.mvs.gov.ua

Весь керівний склад поліції Миколаївської області буде звільнено, заявила голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе журналістам у Кривому Озері.

"Буде звільнено весь керівний склад поліції області, і сьогодні я представлю нового начальника, який буде виконувати обов'язки в місті Миколаєві", - заявила вона журналістам, повідомляє місцеве видання "Преступности.нет".

Оновлення. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у фейсбуці прокоментував убивство в Кривому Озері.

"Щодо подій у Миколаївській області в Кривому Озері. Райвідділ буде розформовано і повністю оновлено. Зміни будуть проведені і в керівництві обласного Миколаївського главку поліції. Сьогодні ж буде представлено нового начальника обласної поліції. Всі, хто причетний до злочинних і протиправних дій, підуть під суд і ніякої спроби відбілити "честь мундира" не буде. Слідство Генпрокуратури, Внутрішньої безпеки Нацполіції і суд, переконаний, зможуть ШВИДКО і неупереджено встановити всі обставини смерті людини і покарати винуватих", - написав він.

"Окремо Нацполіція вивчає питання про ймовірне допущення спотворення інформації з боку низки працівників - у разі підтвердження підозр - санкції щодо несумлінних виконавців будуть так само безкомпромісні", - додав Аваков.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в Кривому Озері кілька поліцейських прибули на виклик розбиратися з сімейним скандалом і грабунком, закували в наручники нетверезого місцевого жителя Олександра Цукермана і почали його бити. Поліцейські били Цукермана кийками, руками і ногами, а також вистрілили в нього з травматичної зброї. Цукерман помер від потрапляння кулі в серце.

Удень 24 серпня сотні жителів Кривого Озера зібралися біля будинку загиблого чоловіка і вимагали справедливого розслідування смерті Цукермана. Пізніше поліцейських, які побили жителя Кривого Озера, вивезли в Миколаїв, при цьому люди ледь не перевернули автозак. Пізно ввечері 24 серпня кілька десятків людей пішли на штурм Кривоозерського відділення поліції, але їх вдалося заспокоїти.

25 серпня Деканоїдзе розформувала Кривоозерське відділення поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram