ГоловнаПолітика

Печерський суд постановив заарештувати Каськіва

Україна проситиме Панаму про його екстрадицію.

Печерський суд постановив заарештувати Каськіва
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва 19 серпня ухвалив рішення про арешт екс-голови Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва.

Як сказано в постанові, яку оприлюднила Генеральна прокуратура, Каськіву закидають злочин, передбачений ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу (розкрадання та службове підроблення).

Україна проситиме Панаму, де знаходиться Каськів, про екстрадицію.

Нагадаємо, 18 серпня Каськіва затримали на кордоні Коста-Рики, куди він хотів виїхати, і Панами.

Каськів з 23 грудня 2010-го по 15 березня 2014 року був головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень.

Каськіву висунули підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу в рамках розгляду справи про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках на 7,5 млн гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг.

Він перебуває в розшуку, на його майно накладено арешт.

У 2012 році Каськів прославився несправжнім підписанням угоди про співпрацю з іспанською компанією Gas Natural, яка повинна була очолити консорціум інвесторів будівництва терміналу зрідженого газу.

Іспанець Джорді Сарда Бонвеї, який від імені Gas Natural підписав договір (від імені України його підписав Владислав Каськів), не працював у компанії. Він був "професійним комерційним представником", який організовував візит представників Gas Natural в Україну і мав супроводжувати їх під час церемонії. Однак оскільки представники іспанців у той день так і не прилетіли в Україну, він вважав себе повноважним підписати угоду самому.

Пізніше з'ясувалося, що Бонвеї раніше працював лижним інструктором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram