ГоловнаПолітика

Путін хоче, щоб вся Україна була частиною "Російської імперії", - Порошенко

"Вони мають тільки одну мету - світ повинен бути менш стабільним, менш безпечним".

Путін хоче, щоб вся Україна була частиною "Російської імперії", - Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Метою президента Росії Володимира Путіна є не Донецька і Луганська області, а вся Україна, вважає Петро Порошенко.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу CNN"Метою Путіна є спроба дестабілізувати ситуацію в Україні. Їм не потрібен ні Донецьк, ні Луганськ. Вони хочуть, щоб вся Україна була частиною "Російської імперії", і вони хочуть дестабілізувати глобальну ситуацію з безпекою у світі", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що російська агресія повністю зруйнувала післявоєнну глобальну систему безпеки.

"Це абсолютно така сама ситуація, як з російським бомбардуванням в Алеппо... Вони мають тільки одну мету - світ повинен бути менш стабільним, менш безпечним", - наглосив Порошенко.

"Якби ви запитали мене в січні 2014 року, чи можливо, що тисячі російських регулярних військ будуть проникати на територію України на сході нашої країни в липні і серпні, я сказав би, що ні. Але тепер світ повністю змінився", - додав президент.

Нагадаємо, у своїй промові на параді Незалежності в Києві Порошенко назвав братство України і Росії міфічним. При цьому він назвав проголошення незалежності України закономірним результатом історичного розвитку, спільною перемогою багатьох поколінь українців. Президент процитував слова з вірша Володимира Маяковського "Долг Украине": "Товарищ москаль, на Украину шуток не скаль..."

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram