ГоловнаПолітика

Спійманого на хабарі заступника міністра охорони здоров'я повернули на посаду

Роман Василишин може виходити на роботу.

Спійманого на хабарі заступника міністра охорони здоров'я повернули на посаду
Роман Василишин
Фото: metronews.ua

Апеляційний суд Києва 23 серпня скасував ухвалу суду нижчої інстанції про відсторонення Романа Василишина від посади заступника міністра охорони здоров'я.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Також апеляційний суд виніс нову ухвалу, якою відмовив прокуратурі у відстороненні Василишина від посади заступника міністра охорони здоров'я-керівника апарату.

Повний текст вироку буде оголошено 26 серпня.

Нагадаємо, співробітники прокуратури Києва затримали Василишина під час отримання хабара вночі 7 липня. Його підозрюють у створенні системи поборів із практикуючих лікарів в Олександрівській лікарні за проведення операцій, яка приносила щотижня від 50 до 100 тисяч гривень. Разом із ним було також затримано Юрія Серняка, який займав посаду директора урологічного центру цієї клінічної лікарні й особисто розподіляв лікарів на операції.

За час операції було задокументовано п'ять епізодів хабарництва. При цьому було вилучено 50 тис. доларів і 320 тис. гривень.

Василишин відмовився від дачі показів, але Серняк вирішив співпрацювати зі слідством.

8 липня Дніпровський районний суд заарештував Василишина на 60 діб і призначив йому 2 млн гривень застави. 11 липня за Василишина внесли 2 млн 856 гривень застави. 12 липня його відпустили з СІЗО.

14 липня Дніпровський райсуд Києва відсторонив Василишина від виконання обов'язків до 8 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram