ГоловнаПолітика

За Томіленка внесли 5 млн гривень застави

Екс-голова ДПЗКУ пообіцяв боротися з корупцією у відомстві.

За Томіленка внесли 5 млн гривень застави
Валерий Томиленко

Підозрюваний у розтраті 50 млн гривень державних коштів колишній в.о. голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації Валерій Томіленко заявляє про внесення за нього 5 млн гривень застави в повному обсязі.

Про це він повідомив у коментарі до посту на сторінці президента асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Алекса Ліссітси в Фейсбуці.

"Це нелегка справа - боротися з корупцією в ДПЗКУ... Не рвався, але тепер доведеться поділитися із зерновою і не тільки спільнотою про ситуацію. Та й заставу внесено сьогодні в повному обсязі. Далі буде..." - написав він.

Томіленко пояснив, що прийшов у ДПЗКУ наприкінці грудня 2014 року і був призначений на посаду міністром аграрної політики і продовольства Олексієм Павленком.

"Шукав таку структуру, як НАБУ, коли був на посаді, і вірю, що коли разом з ними і судами пройдемо шлях до кінця в цій справі, то також сумлінно будуть розслідувані і повернуті кошти в тих справах, які виявили перевірки за час моєї каденції і виявляють колеги в ДПЗКУ, які чесно роблять свою справу сьогодні", - додав Томіленко.

Нагадаємо, 26 липня Національне антикорупційне бюро затримало Томіленка за підозрою в розтраті 50 млн гривень держкоштів.

За версією слідства, посадові особи ДПЗКУ підписали договір про постачання Рокитнянським комбінатом хлібопродуктів 16 600 тонн кукурудзи 3-го класу для ДПЗКУ на умовах повної передоплати. Обом сторонам було достовірно відомо, що вказаний товар де-факто відсутній, тому Рокитнянський хлібокомбінат не збирався виконувати угоду. Проте ДПЗКУ переказав на рахунок хлібокомбінату близько 50 млн гривень за товар, який так і не було поставлено.

22 серпня Апеляційний суд Києва заарештував Томіленка і призначив заставу в розмірі 5 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram