ГоловнаПолітика

Гройсман вишпетив голову НАПК за зрив запуску е-декларування

Прем'єр пригрозив звільненнями в разі зриву запуску системи 1 вересня

Гройсман вишпетив голову НАПК за зрив запуску е-декларування
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вишпетив голову Національного агентства з питань протидії корупції Наталю Корчак за зрив запуску е-декларування.

Про це він заявив на засіданні Кабміну, передає телеканал "112 Україна".

"У мене є результати перевірки, які дають нам право притягнути до дисциплінарної відповідальності керівника НАПК. Але для мене це не самоціль - виголосити вам догану зараз, для мене самоціллю є запуск е-декларування. Я вас офіційно попереджаю, я зараз не буду вносити на розгляд це питання, винесення вам догани, але я вас попереджаю, ви будете винні в тому, що, не дай Бог, зірвано процес декларування, зірвано наше міжнародне співробітництво, і найголовніше, підірвете довіру українського суспільства, це найголовніше, що ми маємо сьогодні", - сказав Гройсман.

Він також пригрозив звільненнями в разі зриву запуску електронного декларування 1 вересня.

"Сказано - має бути зроблено. Якщо 1 вересня цього не буде зроблено, я нікого не хочу лякати, але звільнення - це просто мінімум того, що буде", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 15 серпня в Україні запрацювала система е-декларування без сертифікації. Однак через два дні влада вирішила більше не приймати декларації.

Держспецзв'язку доручили доопрацювати систему до 1 вересня, а приватну компанію-підрядника звинуватили в неякісній роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram