ГоловнаПолітика

Бойовики "ДНР" готували провокацію в День Незалежності у Львові, - СБУ

Однак плани зірвалися.

Бойовики "ДНР" готували провокацію в День Незалежності у Львові, - СБУ
Фото: tcb.vn.ua

Представники терористичних угруповань, що діють на сході України, готували провокацію на День Незалежності у Львові. Про це заявили в управлінні Служби безпеки України у Львівській області, повідомляє ZAXID.NET.

"Ми не виключаємо того, що напередодні святкування Дня Незалежності спецслужби Російської Федерації будуть намагатися розіграти сценарій з ескалації протистояння. Зокрема, можливі провокаційні акції з антиукраїнською риторикою на Заході України. Але ми до цього готові", - сказала прес-секретар УСБУ в області Мирослава Клячківська.

За її словами, СБУ відомо про підготовку провокації у Львові, інформацію про яку розповсюдило інтернет-видання ІnformNapalm з посиланням на українських хакерів. Йдеться про те, що група хакерів "КіберХунта" отримала доступ до особистого листування бойовика т. з. "Луганської народної республіки" з позивним «Грім», який координує інформаційні операції спецслужб Російської Федерації у Львівській області. З листування стало відомо, що бойовики планують вчинити провокацію у Львові під час святкування 25-ї річниці проголошення Незалежності України.

Провокатори планували зняти квартиру в центрі Львова і під час святкування увімкнути через гучномовці аудіозапис антиукраїнського змісту.

За словами Клячківської, у бойовиків дійсно були такі плани, проте вони зірвалися. Кримінальних проваджень за цим фактом поки що не відкривали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram