ГоловнаПолітика

Жданов відповів Саакашвілі на звинувачення в провалі Олімпіади

Жданов відповів Саакашвілі на звинувачення в провалі Олімпіади

Міністр спорту Ігор Жданов відповів губернатору Одеської області Михайлу Саакашвілі на звинувачення в провалі Олімпіади в Ріо-де-Жанейро і порадив йому відзвітувати, що він особисто зробив для розвитку спорту в своєму регіоні.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

Жданов поцікавився, скільки було побудовано нових стадіонів із сучасним легкоатлетичним покриттям, нових ДЮСШ і ШВСМ, скільки було придбано нового обладнання і спортивного інвентарю для цих шкіл, в яких формується резерв для олімпійської збірної та інше.

"Чому я ставлю ці питання? Тому що за офіційним рейтингом літніх олімпійських видів спорту 2015 року Одеська область займає 6-те місце в своїй групі. Нижче тільки зруйновані війною Донецька та Луганська області. Випереджає Одеську область Київ, Харківська, Дніпропетровська, Київська і Львівська області", - написав він.

За словами міністра, за останній рік в області було знищено 64 об'єкти спортивної інфраструктури.

Нагадаємо, переможцями XXXI Олімпійських ігор стали американці, які здобули загалом 121 медаль, у тому числі 46 золотих. Друге місце зайняли британці, які виграли 27 золотих медалей. Третіми стали китайці з 26 золотими медалями, четвертими - росіяни (19) і п'ятими німці (17).

Українська збірна посіла 31-шу позицію, здобувши 11 медалей - дві золоті, п'ять срібних і чотири бронзові. Саакашвілі назвав результати "катастрофічними" і закликав Жданова піти у відставку.

На попередніх літніх Олімпійських іграх у Лондоні Україна посіла 14-те місце з 20-ма медалями (шість золотих, п'ять срібних і дев'ять бронзових). На Олімпіаді-1996 Україна виграла дев'ять золотих медалей, в 2000-му - три "золота", в 2004-му - вісім нагород вищої проби і в 2008-му - сім золотих медалей.

Олімпіада проходила в Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня. Наступні літні Ігри пройдуть у Токіо в 2020 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram